Buitengesloten

Eén van de meest voorkomende situaties waarbij de hulp van een slotenmaker nodig is, is wanneer een klant zichzelf per ongeluk buitengesloten heeft. Veelal gebeurt dit tijdens een moment van onoplettendheid: het is een drukke dag vol stress, en in een moment van haast sluit je de voordeur achter je zonder dat je een sleutel op zak hebt. Soms is er nog een andere manier om weer binnen te geraken, of heeft iemand anders een kopie van je sleutel. Maar wanneer dit niet het geval is, zit je met de gebakken peren. Je kunt niet meer binnen geraken zonder de hulp van een professional. Gelukkig staan slotenmakers 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor je klaar om je te helpen met al jouw problemen omtrent sloten. Ook als je jezelf per ongeluk buitengesloten hebt, ben je bij een slotenmaker in Antwerpen aan het juiste adres.

Slot openen of slot vervangen?

De werkzaamheden van een slotenmaker zijn in te delen in grofweg drie categorieën: het openen van sloten, het vervangen van sloten en het plaatsen van extra maatregelen tegen inbraken. Wanneer je buitengesloten bent, heeft dit vaak twee oorzaken. Ten eerste komt het vaak voor dat je de deur achter je sluit zonder de sleutel in je zak te hebben, waarna je geen manier meer hebt om binnen te geraken. Maar het kan tevens voorkomen dat je niet meer binnen kunt geraken omdat het slot beschadigd is, de sleutel nog aan de binnenkant in het slot zit of omdat de sleutel tijdens het open- of dichtdraaien afbreekt en in het slot vast zit.

Wanneer je een slotenmaker hebt ingeschakeld, bekijkt deze eerst wat het probleem precies is en wat de beste oplossing is. Wanneer je jouw eigen sleutel vergeten bent, hoeft louter de deur geopend te worden. Dit kan gedaan worden zonder beschadigingen te maken aan het slot. In het geval van beschadiging aan het slot of de sleutel (omdat deze afbrak in het slot), kan er voor gekozen worden om het slot geheel te laten vervangen. Dit is afhankelijk van de mate van schade, en logischerwijs bepaalt de klant wat er zal gebeuren. De slotenmaker heeft een adviserende rol, tenzij het slot zo beschadigd is geraakt dat een nieuw slot de enige optie is.

Kostprijs buitengesloten zijn

Een slotenmaker kan een deur weer voor je openen, maar dit is een flink klusje. Immers wil je het liefst dat een slot geopend wordt zonder dat deze beschadigd raakt, waardoor de slotenmaker secuur dient te zijn. Van invloed op de prijs is het moment van de dag waarop je buitengesloten bent geraakt. Overdag en doordeweeks is de prijs van het openen van een slot door een slotenmaker goedkoper, veelal ligt deze prijs tussen de 80 en 120 euro. In het weekend of in de avond/nacht ligt deze prijs hoger, gemiddeld tussen de 100 en 150 euro.

Naast dat een slotenmaker er voor kan zorgen dat je weer binnen geraakt als je jezelf hebt buitengesloten, is het mogelijk dat een slot vervangen dient te worden nadat het beschadigd is geraakt. Een nieuw slot zonder certificaat kost gemiddeld rond de 30 euro, met certificaat ligt de prijs tussen de 75 en 85 euro.