Kostprijs slotenmaker

Bij een slotenmaker kun je terecht voor meerdere services. Immers zijn er meerdere situaties waarin je verzeild kunt raken waarbij de enige oplossing de hulp van een slotenmaker is. De meeste slotenmakers zijn 24/7 bereikbaar, dus ook in de nacht of tijdens het weekend kun je gebruik maken van de services van een slotenmaker. Echter zit hier wel een prijs aan verbonden, afhankelijk van het probleem dat opgelost dient te worden. Hieronder wordt dieper ingegaan op de werkzaamheden van een slotenmaker, in welke situaties je de hulp van deze professionals kunt inschakelen en wat precies de kostprijs van een slotenmaker is per service.

Waarvoor kan ik een slotenmaker inschakelen en wat is de kostprijs hiervoor?

Er zijn vele situaties bedenkbaar waarin je de hulp van een slotenmaker nodig hebt. Grofweg zijn de services van deze sleutelexperts onder te verdelen in drie werkzaamheden: het openen van sloten, het vervangen van sloten en inbraakbeveiliging. Hieronder gaan we dieper in op deze drie services en wat ongeveer de kostprijs zal zijn die een slotenmaker hiervoor vraagt.

Sloten openen

Ten eerste kunnen er situaties ontstaan waarbij het noodzakelijk is dat een slot wordt geopend voor je. Zo kan het voorkomen dat je een keer het huis uitgaat zonder sleutels mee te nemen, waarna er geen mogelijkheid meer is om binnen te komen. Nu kun je er voor kiezen om de ramen te beschadigen om op deze manier jezelf ingang te verschaffen, maar een slotenmaker kan het slot voor je openen zonder deze te beschadigen. Ook wanneer er sprake is van een sleutel die aan de binnenkant in het slot zit, kan een slotenmaker je helpen om het slot weer te openen. Gemiddeld liggen de kosten voor deze werkzaamheden doordeweeks overdag tussen de 80 en 120 euro, en in het weekend of ’s avonds/’s nachts tussen de 100 en 150 euro.

Sloten vervangen

In sommige situaties kan het gebeuren dat een slot beschadigd raakt. Soms gebeurt dit door de bewoners zelf, bijvoorbeeld wanneer een sleutel in het slot afbreekt of een vergelijkbaar ongelukje. Daarnaast kan het voorkomen dat een slot beschadigd raakt tijdens een poging tot inbraak. De kosten van het vervangen van een slot kunnen flink rangeren, afhankelijk van het type slot dat je aanschaft. Gemiddeld kost een cilinderslot zonder certificaat rond de 30 euro, terwijl een slot met certificaat rond de 80 euro kost.

Inbraakbeveiliging

Ter preventie of als reactie op een (poging tot) inbraak is het mogelijk om allerlei maatregelen te nemen om inbraken te voorkomen dan wel het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Je kunt hiervoor één van de duurdere sloten aanschaffen. De prijs hiervoor kan behoorlijk verschillen, rangerend van 300 tot 400 euro.

Kostprijs als indicator van betrouwbaarheid slotenmaker

Misschien ben je geneigd om op zoek te gaan naar de goedkoopste optie als je een slotenmaker nodig hebt. Echter is dit niet aan te raden. Veelal geldt de vuistregel: hoe lager de kostprijs, hoe minder betrouwbaar de slotenmaker is. Als de prijs onder de 30 euro is, is dit geen goed teken. Als je boven dit bedrag zit, zit je over het algemeen wel goed. Desalniettemin zijn de meeste slotenmakers alsnog uiterst betaalbaar, maar de goedkoopste optie is niet altijd de slimste optie. Check dus goed de kostprijs van de slotenmaker vooraf.