Sleutel laten bijmaken

Je kunt tevens bij een slotenmaker kreature terecht wanneer je een sleutel wilt laten bijmaken. Immers zijn er vele situaties te bedenken waarbij het handig is dat iemand anders ook over een huissleutel beschikt. Hierbij kan gedacht worden aan nieuwe huisgenoten, een nieuwe vriend of vriendin, je ouders, de buurman of buurvrouw, je beste vriend(in) die eens in de zoveel tijd voor je huisdier zorgt en ga zo maar door. Er zijn kortom genoeg redenen te bedenken waarom het nodig zou zijn om een sleutel te laten bijmaken. Maar hoe gaat het laten bijmaken van een sleutel nu precies in zijn werk?

Wanneer mag je een sleutel laten bijmaken?

Extra sleutels kun je laten maken voor je eigen woning, maar het is ook mogelijk dat je als ondernemer een extra stel sleutels wilt laten bijmaken voor het pand van jouw bedrijf. In het assortiment van een slotenmaker zijn diverse soorten en merken sleutels te vinden, zodat van bijna ieder type sleutel wel een kopie gemaakt kan worden. Echter zit hier wel een voorwaarde aan: je moet beschikken over een certificaat van de sleutel.

Dit certificaat is een extra vorm van veiligheid zodat er geen bedrog gepleegd kan worden. Een dergelijk certificaat is vooral van meerwaarde wanneer sleutels worden uitgeleend aan partijen waarmee je niet zo bekend bent, bijvoorbeeld een schilder of een schoonmaker. Aan de hand van een certificaat ben je er zeker van dat het beheer in jouw handen blijft, wat je tegelijkertijd dient aan te tonen wanneer je een sleutel laat bijmaken.

Daarnaast beschikken sleutels over certificaten omdat de bedrijven die deze sleutels ontwikkeld heeft patenten heeft aangevraagd. Dit is voor hen een manier om hun producten extra te beschermen. De patenten gaan specifiek over de technieken die gebruikt zijn om de sleutel te vervaardigen, zodat deze technieken niet gebruikt mogen worden door concurrenten. Je moet in dat geval ook bij de fabrikant zijn om een sleutel bij te laten maken. Dit geeft je echter wel de garantie dat niemand anders een sleutel kan laten bijmaken.

Sleutel zonder certificaat laten bijmaken

Vaak zijn het de oudere cilindersloten die gebruik maken van sleutels zonder certificaat, simpelweg omdat dit toentertijd nog niet de norm was. Naast verouderde sloten worden ook goedkope sloten zonder al te veel bescherming frequent geleverd zonder certificaat. Gelukkig kun je altijd bij een slotenmaker terecht wanneer je een kopie wilt laten maken van deze sleutel. Binnen no time beschik je over een extra sleutel die gegeven kan worden aan familie, vrienden, buren of een andere goede bekende.

Andere services van een slotenmaker

Bij een slotenmaker kun je voor vele problemen terecht omtrent sloten. 24 uur per dag, 7 dagen in de week staat een slotenmaker voor je klaar. De werkzaamheden kunnen in drie categorie├źn ingedeeld worden: sloten openen, sloten vervangen en inbraakbeveiliging. Situaties waarin je de hulp van een slotenmaker kunt gebruiken zijn onder andere wanneer je jezelf buiten gesloten hebt, wanneer het slot van de deur beschadigd is of wanneer je extra maatregelen wilt nemen om inbraken te voorkomen.